Matthijs van Werkhooven


Docent: Modern jazz & klassiek ballet 

 

Matthijs zijn passie voor dansen is op jonge leeftijd begonnen met het volgen van streetdance lessen bij de plaatselijke dansschool waar al snel werd gezegd dat hij aanleg voor dansen had en misschien eens bij Codarts, de havo voor muziek en dans moest gaan kijken. Op aanraden van zijn dansdocent is hij auditie gaan doen en werd hij  aangenomen voor de vooropleiding van Codarts. Vijf jaar lang kreeg hij dagelijks klassiek ballet en moderne dans lessen en kon hij zijn passie samen met zijn havo opleiding combineren wat voor hem

perfect was. Na het behalen van van zijn havo diploma is hij verder gaan studeren aan het HBO van Codarts maar als snel kwam hij er achter dat hij zich zelf als danser op meerdere disciplines wilden ontwikkelen en niet alleen een moderne/klassieke danser wilden zijn. Zodoende is hij  auditie gaan doen voor het HBO van Lucia Marthas Institute for Performing Arts en heeft hij daar zijn HBO opleiding vervolgd en in 2016 zijn HBO diploma behaald. Na in 2016 afgestudeerd te zijn werkt hij als freelance danser en danst hij in verschillende shows en producties wat varieert van grote concertzalen tot theater tot fashionshows tot tv/film werk. De reden dat hij les ging geven is dat hij zijn passie en liefde voor dans graag over wil dragen aan jonge dansers die hij hopelijk kan stimuleren hun dromen altijd achterna te gaan want als zijn docent nooit had gezegd dat hij eens bij Codarts moest gaan kijken omdat hij aanleg voor dans had was hij misschien wel nooit een danser geworden.

 

Matthijs zijn lessen zijn erg populair, zijn modern jazz lessen zijn uitdagend voor elke leeftijd. Hij blijft elke les vernieuwen en komt met nieuwe passen en oefeningen.