Freya Coenen


Eigenares & Docent van The Dance Factory Nootdorp & Voorburg

 

Freya Coenen is op 4 -jarige leeftijd begonnen met dansen en turnen en is met dansen nooit gestopt. Met 15 jaar is zij begonnen bij een dansacademie in Den haag waar zij in 2009 afstudeerde. Naast deze academie heeft zij de opleiding commerciële economie en een administratieve opleiding afgerond. De combinatie van die opleidingen vond zij erg leuk en leerde zij op zowel zakelijk als creatief gebied nieuwe dingen. Op jonge leeftijd bedacht en organiseerde zij al leuke evenementen voor de omgeving.

 

Met stages en werkervaring in binnen en buitenland van Omniversum en de Haage hoge school tot aan radio stations en dans/model opdrachten voor vele bedrijven en artiesten zoals Feyenoord, de Sugababes, sbs6, Lee Towers, Nijmeegse 4-daagse, Holland Casino en Jochem van Gelder, is zij deze creatieveling van alle markten thuis.

 

Na gedanst te hebben voor veel bedrijven en bekende artiesten heeft zij op 21 jarige leeftijd haar eerste bedrijf opgestart Gloss Entertainment, waarin zij samenwerkt met professionele dansers en zij entertainment levert voor de grootste bedrijven en artiesten in heel Nederland. Waaronder Pathé bioscopen, Talpa/ Sbs6  Avrotros, NS, Radio 538, verschillende gemeentes en Porsche Nederland. Van Amsterdam tot Parijs, het leveren van top entertainment kent geen grenzen. Voor Gloss Entertainment maakt Freya nog wekelijks mooie dansshows.

 

Het geven van danslessen aan kinderen en volwassenen bleef altijd één van haar vele passies.

 

Freya zag dat in Leidschendam-Voorburg weinig aanbod en veel vraag was naar danslessen en nog meer moderne mogelijkheden om mensen kennis te laten met dans. In 2016 besloot zij daarom The Dance Factory op te richten. Zij beheerst alle dansstijlen die op The Dance Factory worden aangeboden en geeft lessen aan jong en oud.